"Naturen kan ge oss en känsla av att vara en del av något större. Den väcker nyfikenhet och hänförelse, den skapar plats för äventyr och personlig utveckling men framförallt samvaro med dem vi reser med. Avkoppling och närvaro på ett naturligt och okomplicerat sätt." - Daniel Modigh

Trygghet


I mitt arbete som deltidsbrandman så får jag regelbunden fortutbildning i första hjälpen och HLR. Jag är också utbildad hlr-insruktör samt har många års erfarenhet av att vistas i naturen och på fjället. 

Särskild kompetens


Jag har alltid haft ett intresse för personlig utveckling och mindfulness vilket tagit mig till en Fil.kand i kognitiv neurovetenskap 2013 om mindfulness effekter på hjärnan och flera kurser inom psykologi. Arbetat som arbetsmarknadscoach i sju år och har ett antal olika coachutbildningar från etablerade anordnare. Många års erfarenhet att leda i grupp och av att använda mig av naturen som del i den personliga utvecklingen genom så kallad naturstödd rehabilitering.             

Om mig

Friluftsliv har alltid varit en del av mitt liv, i knytte, mulle, strövarna och scouterna som sedan följdes av familjeturer till Grövelsjön  fick jag en tidig introduktion. Efter lumpen gjorde jag på egen hand ett antal längre resor, en till Grand Canyon med restaurering av vandringsleder och här någonstans började en kärlek för äventyret växa fram. Parallellt fanns också ett intresse för filosofi och andlighet och efter min fil.kand i kognitiv neurovetenskap 2013 började ideér smidas om ett företag som kombinerar mindfulness och natur. Av detta blev det studiecirklar och någon föreläsning men inget företag. Vågade inte ta klivet och kände samtidigt att jag fick ut mycket av min kreativa och entreprenöriella sida genom engagemang i lokala föreningar. I mitt arbete som coach fick jag också utveckla former för naturstödd rehabilitering och så hade jag flyttat upp till Särna och kände att jag hade äventyret runt hörnet med Fulufjället och Vedungsfjället som grannar.

Sedan studietiden har jag varje år gjort flerdagsturer i fjällen med min kompis Björn och här har det växt fram en kunskapstörst kring allt det fantastiska vi upptäcker och en längtan efter att göra verklighet att mina idéer om att få fler att uppleva naturen och fjället och allt vad det ger oss.


Min dröm om att jobba med naturen som mötesplats för en fördjupad kontakt med sig själv, sina medmänniskor och naturen utvecklades. Det vi känner till bryr vi oss om och min vision är att vara med och skapa goda förutsättningar för fina möten med naturen och medmänniskor. Jag vill skapa känslan av att vara en del av något större där du finner ro och kraft, en kontrast till det kompakta och stressade liv många lever. Förhoppningsvis känner du dig också extra motiverad att vara i den rörelse som strävar efter att göra det bättre, så du blir en av oss alla som gör små små förändringar som tillsammans skapar en lite bättre värld.

HÅLLBARHETGenom naturguidning öka förståelsen för skogen och alla som bor där.


Matlagning över öppen eld i huvudsak baserat på lokala och vegetariska råvaror, gärna ekologiskt.

En lokal förankring där inköp och samarbeten med andra företagare gynnar den lokala ekonomi.

Upphämtning med minibuss från tågstation/busshållplats när ni väljer att resa kollektivt.

Erbjuda friluftsutrustning till uthyrning på våra prova på upplevelser.

          

Genom samarrangemang med andra naturturistföretagare visa att det inte behövs en flygtur till världens ände för att uppleva något unikt och fantastiskt.

Viktigast av allt, att fler får en relation till naturen och därmed öka engagemanget för bevarandet av den.

Så här jobbar jag med hållbarhet! Att ta hand om oss själva är ytterligare en del och kanske minst lika viktig för att inte nedslås och känna att det spelar ingen roll vad just jag gör när larmrapporter slår ner över oss. Pauser från flöden, nyheter och brus. Därför erbjuder jag skärmfria turer och digital detox.