Oförglömligt vinteräventyr i urskogen

Vi vill ge dig en riktig naturupplevelse i urskog med utmaningar som snöskovandring till fjälls och med upplevelser som stannar för livet. Matlagning över öppen eld och riktiga möten, utan telefoner och med plats för närvaro och nyfikenhet. Att lyssna på tystnaden, att bo genuint och enkelt i stuga och tältkåta, att bli guidade och uppassad av oss, Daniel och Bob.

 

Bo i vildmarksstuga i nationalparken - snöskovandring under stjärnorna och månens ljus.

 

Upplev tystnaden och den stjärnklara himlen med den frusna ån alldeles intill.

 

Från ån hämtar vi vårt vatten till matlagningen som vi lagar över öppen eld eller på gasolköket i ljuset från våra lyktor.

 

Ni får också prova på att sova i tältkåta på liggunderlag och renfällar. Somna till doften av granris tillsammans med ljudet och värmen från kaminen.

 

Efter en rejäl frukost så tar vi oss upp på fjället med snöskor, kollar efter djurspår, äter ute och väl tillbaka hoppas vi på stjärnklart och har vi tur även norrsken.

 

Utanför täckning - Digital detox. Riktigt möte med naturen och varandra.

 

Utanför leden - vi vill göra denna upplevelsen unik på alla möjliga sätt!

Datum för Ett oförglömligt äventyr i urskogen


Vintern 202305 - 08 JAN - LEDIGT


02 - 05 FEB - LEDIGT


02 - 05 MARS - LEDIGT


06 - 09 APRIL - LEDIGT1
DSC_0100
IMG_20220105_214742 (1)
DSC_0030 (2)
DSC_0083
DSC_0076
IMG_20220104_171310
4
gjh
1
3

Stugäventyr i Vildmarken

3f
DSC_0100
DSC_0083

Detta ingår


Två övernattningar i utrustad stuga med råvaror och recept för frukost, lunch, middag som ni lagar själva. I stugan finns sängkläder, kuddar, filtar, köksutrustning, ljus m.m.


Guidning dit och tillbaka.


Nödtelefon.

Genomgång av stugan inklusive utrustning

Säkerhetsgenomgång - kniv och yxa, göra upp eld, klä dig rätt.

Äventyrslådan - Uppdrag och saker som skapar oförglömliga minnen, skratt och gemenskap med varandra och naturen.

Saker som ingår i lådan är t.ex kikare, lupp, spännande böcker m.m.

Polaroidkamera.

Friluftsutrustning - En ryggsäck för dagsturer, yxa, kniv, pannlampa, ficklampa, murrika, termos, sittunderlag, kåsor.

Möjlighet att låna tält eller kanske testa att sova under bar himmel eller under en tarp! Hängmatta finnns också att låna.Tillägg dag två, välj bland följande:

Göra upp eld, mindfulness, matlagning över öppen eld, orientering efter naturen och med karta och kompass,fågelguidning, guidning till något smultronställe i närheten, kanottur, cykeltur m.m. Ca fyra timmar.


Denna tur kan också kombineras med en dagsutflykt på fjället.


Pris per person


2900 kr.

Kontakta mig för priser inklusive guidning.Åka ut i “ingenstans” till en stuga utan telefoner, datorer eller surfplattor för att umgås med dina vänner eller familjen. Genom "Äventyrslådan" upptäcker ni platsen med förslag på vad ni kan göra tillsammans.


Göra något utanför din comfort zone och något som naturligt inbjuder till närvaro, samvaro och personlig uveckling. Ett stugäventyr i vildmarken.IMG_20210508_181501-01
IMG_20210508_092825-02
IMG_20210305_151705-01

Att tänka på 


En stuga har minst fyra sängplatser men många har fler. Jag samarbetar med allt från lokala föreningar och privatpersoner till företag för att hitta bästa stugan för dig, boka i god tid för att du ska få din drömstuga i Särna med omnejd.

För bästa upplevelse kan det vara värt att komma dagen innan och få hjälp med packning och eventuella kompletteringar av utrustning. Jag samarbetar med flera boenden kring Särna/idre.